Pure patatesh me presh në furrë
Receta
- 1 kg patate të ziera
- 5 -6 copë presh pa gjethet
- 3 gota uji me qumësht
- 5 kokrra vezë
- 100 gr proshutë
- 50 gr djathë të bardhë ose 1 copë
- 100 -200 gr djathë mocarela
- 10 domate te vogla (qershi)
- vaj ulliri, kripë, piper, rigon
- Ne fillim ziejmë patatet, pastaj i qërojmë i shtypim dhe i bëjmë pure.
- Shtojmë qumështin, vezët, kripë, piper, rigon, i përziejmë të gjitha, sa të dali në formë kremi.
- Në një tigan me vaj ulliri, skuqim lehtë preshët e grirë, kur të jenë zbutur hedhim proshutën, ose sallamin, djathin e bardhë dhe i heqim nga zjarri.
- Në një tavë të lyer me vaj ulliri, hedhim gjysmën e puresë që pergatitem më lart
- hedhim në mes preshin e përgatitur, grijmë djathë pice, ose kaçkavall, shtojmë domatet, pastaj purenë e mbetur.
- Përsipër grijmë pak djathë parmixhan, ose sipas dëshirës.
- E pjekim në furrë në 200 grad, ju bëftë mirë!