- Lakror me spinaq! (Një recetë që nuk tregon pikë yndyre)
Receta
- 500 gr spinaq
- 2 gota qumësht
- 1 lugë gjelle miell
- pak djathë të bardhë
- vaj ulliri, kripë
- Pasi e kemi larë spinaqin, e grijmë dhe e shtypim me duar
- E vendosim në zjarr me vaj ulliri, shtojmë qumështin me miellin, djathin e thërrmuar, e lemë të ajkoset pak dhe e heqim nga zjarri.
- Për brumin
- 2-3 gota uji miell
- 1 filxhan kafe vaj misri
- 1 vezë
- pak kripë
- ujë të vakët
- Zem brumin, dhe e lëmë të pushojë pak minuta.
- E ndajmë brumin në dy pjesë dhe formojmë topa të vegjël, duke ndarë 7-8 copë për petën e poshtëme, dhe 5-6 copë për petën e sipërme.
- Fillojmë i hapim kulaçkat sa pëllëmba e dorës, dhe i vendosim mbi njëra-tjetrën, duke ju hedhur niseshte (sepse vajin e ka brumi) pastaj i tërhollim së bashku një petë. Po kështu, veprojmë dhe me petën tjetër.
- E vendosim petën në tepsi, hedhim gjellën në mes, dhe vendosim petën tjetër sipër
- E pjekim në 200 grd, ju bëftë mirë!