Trileçe!

Trileçe

    • Receta për pandispanjën
    • 350 gr miell= 10 lugë gjelle
    • 300 gr sheqer=10 lugë gjelle
    • 7 kokrra vezë
    • 1 pako pluhur pjekës bekin powder ose 1 lugë kafe sodë buke
    • Për sherbetin
    • 1 kuti qumësht 🐼 panda
    • 1 lt qumësht normal
    • 1 lt pana për torta
    • karamel për trileçe
    • Ndajmë të bardhat veç, dhe i rrafim me rrafse derisa të mos bien nga ena. Kurse të verdhat i rrafim bashkë me sheqerin,,i përzjejmë së bashku me të bardhat pastaj hedhim miellin dhe sodën e bukës, ngadalë duke e përzjerë me një lugë druri,,e hedhim në një tavë të lyer me gjalpë dhe e pjekim në furrë në 180 grd…e heqim nga tava, dhe hedhim ne fillim qumështin pana, e vendosim pandispanjën duke e ngjeshur me gishta,në një enë përzjejmë qumështin panda me qumështin normal dhe e hedhim përsipër, në fund shtojmë karamelin,,,ju bëftë mirë!
  • Lascia un commento