- Makarona pene me patëllxhane!
Receta për 4 persona - 1 pako makarona 0.5 kg (c’farë do lloj)
- Për salcën, të cilën e përgatisim që në Verë, kur perimet janë natyrale dhe e konservojmë nëpër kavanoza të mbyllura hermetikisht
- 2-3 patëllxhane
- 3-4 kokrra domate+10 domate te vogla (pomodorini)
- 2-3 thelpi hurdhëra
- 3-4 lugë gjelle vaj ulliri
- 3-4 gjethe borzilok
- pak spec djegës,
- kripë
- pak sheqer me majë te gishtave
- Në fillim përgatisim salcën…pasi i kemi larë patëllxhanet i presim ne kubik te vegjël, dhe i vemë në uje me kripë për pak minuta që tju dalë hidhërimi,,,,
- Në një tigan hedhim vajin e ullirit, dhe thelpinjtë e hurdhrës, pastaj skuqim patëllxhanet duke i mbuluar me kapak, më pas shtojmë domatet, kripën, specin djegës, pak sheqer, i mbulojmë përsëri me kapak dhe i lemë në zjarr te pakët derisa të jenë gati…
- Ziejmë makaronat i kullojmë, dhe i shërbejmë me salcën e përgatitur, grijmë pak djathë parmixhan (nëse ju ndodhet)…Ju bëfshin mirë!